Известие

Collapse
No announcement yet.

лампичка на Airbag 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Щом свети ламичката, еърбега НЕ работи.

Вероятността това да е вярно е почти толкова, колкото двигателят да не запали , ако му свети чека.

Comment

Последно колеги има ли вероятност да имам аербег или не ?

Comment

Като закачиш диагностиката и ще разбереш. Тук можем само да си ланкаме.

Comment

В повечето случай диагностиката показва, че има проблем в централата. С проблемна централа - едва ли ще отвори възглавницата?!?

Comment

..

Колеги темата е стара,но за да не отварям нова,искам да попитам каква е тая грешка на аирбега.Светна ми след като ми беше паднал акумулатора,вече ходя на две диагностики и не може да се изтрие и това е.Да кажа че преди пак ми беше така,смених старата централа и нямах проблеми до сега,почиствах и букси ,размърдвах не гасне.Ето каква е грешката,ако някой знае нека сподели,какво е решението

P010F MAF sensor or VAF sensor A/B-correlation / wiring MAF sensor,VAF sensor,ECM
            Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Прочети пост #9 и се свържи с колегата oem.
              Успех

Comment

Ако не бъркаш лампата на ербега с някоя друга, то вероятно грешката P010F и светенето на тази аларма нямат нищо общо.
                Ако пък сте опитвали да чистите грешки по ербег централата чрез комуникация с ECU - то на мотора, то това няма как да стане.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

..

това излезна и това записах,не съм много по преводите
                  Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Не е вярно че като свети лампата ербега не работи,личен опит при челен удар с Фиат Мареа и светеща лампа гръмнаха и двата и то без да съм поставил колан.

Comment

Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщение
                      това излезна и това записах,не съм много по преводите
                      Въпросната грешка (P010F) е записана от ECU-то на мотора и е свързана с проблем по количеството входящ въздух.
                      Ербег централата е отделен модул. Трябва на него да му се направи диагностика за да се разбере и отстрани причината за индикацията на аларма.
                      Ако причината съществува - примерно прекъсната ел. връзка към някой елемент на системата, грешката няма да може да се изчисти докато не се нормализира всичко.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Здравейте, колеги, за да не отварям нова тема, пиша тук. Колата е Алфа 156 2.0 ТС преди фейс. Днес след минаване през дупка ми светна лампата за еърбега (червената, не жълтата, която мига) и не ще да гасне. Въртях ключа за пасажерската на Off и после пак Оn, но резултат няма. Колата не е оставала без акумулатор, така че най-вероятната причина е някоя букса, нали така? Като я кача на диагностика ще покаже кой от двата е и почвам да търся буксите явно. Други идеи?

Благодаря ви предварително

Comment

Други идеи - няма. Това, което е писано по-горе:

Диагностика > отстраняване на проблема > чистене на грешката.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от maf107ezk0 Покажи съобщение
                            Здравейте, колеги, за да не отварям нова тема, пиша тук. Колата е Алфа 156 2.0 ТС преди фейс. Днес след минаване през дупка ми светна лампата за еърбега (червената, не жълтата, която мига) и не ще да гасне. Въртях ключа за пасажерската на Off и после пак Оn, но резултат няма. Колата не е оставала без акумулатор, така че най-вероятната причина е някоя букса, нали така? Като я кача на диагностика ще покаже кой от двата е и почвам да търся буксите явно. Други идеи?

Благодаря ви предварително

Щом е червената значи е тази на шофьора, жълтата е пасажерската. Буксата ти е под седалката.
                            sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

Колеги, тъкмо мислех тия дни да пускам подобна тема, но така и така някой вече е изровил тази от архива, та да се възползвам и аз.

Откакто съм взел колата постоянно ѝ светят чековете за еърбега:

http://i.imgur.com/JNJmpnt.jpg

1.9 JTD, 115, 2001 г. Закачих я към компютър, там грешката излезе, но не можа да се изчисти и така си остана. Въпросът ми е, означава ли това, че колата в момента няма функциониращ еърбег и къде точно се намират буксите? Знам за една под шофьорската седалка. Трябва ли да се сваля седалката, за да е достъпна буксата? Не съм се занимавал досега с нищо подобно, затова искам да съм сигурен преди да се захващам с каквото и да е.
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                              GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                                Колеги, тъкмо мислех тия дни да пускам подобна тема, но така и така някой вече е изровил тази от архива, та да се възползвам и аз.

Откакто съм взел колата постоянно ѝ светят чековете за еърбега:

http://i.imgur.com/JNJmpnt.jpg

1.9 JTD, 115, 2001 г. Закачих я към компютър, там грешката излезе, но не можа да се изчисти и така си остана. Въпросът ми е, означава ли това, че колата в момента няма функциониращ еърбег и къде точно се намират буксите? Знам за една под шофьорската седалка. Трябва ли да се сваля седалката, за да е достъпна буксата? Не съм се занимавал досега с нищо подобно, затова искам да съм сигурен преди да се захващам с каквото и да е.
                                Каква грешка излиза на диагностиката?

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X